Prachtig Portugal

In het zuidwesten van Europa vind je Portugal. Het land behoort, samen met buurland Spanje, tot het Iberisch Schiereiland. Het is een vakantieland waar de meesten vast wel eens zijn geweest. Steden zoals Faro, Porto en Lissabon zijn immens populair onder de Europese- en intercontinentale reizigers. Echter blijven de nationale invloeden nog altijd bestaan. In deze blog zullen we uitlichten wat Portugal zo mooi maakt.

Image
Geres NP

Ga op in de natuur

Naast de beroemde steden van het land (lees hier meer over), is ook de natuur noemenswaardig. In het noorden van Portugal (op 1.5 uur van Porto) vind je het Peneda Gerês nationale park. Hier vind je veel zwerfkeien, bossen, stuwmeren en watervallen. Omdat het geen toeristisch gebied is, is het een ideale plek om de drukte te ontvluchten. Daarnaast zijn er ook een aantal bergen te vinden in Portugal of op Portugese grond. De twee hoogste bergtoppen vind je namelijk op het Portugese eiland Madeira. Met verhuurlocaties op alle luchthavens, op het vaste land en op de eilanden, kan je gemakkelijk met jouw huurauto op pad door de natuur.

Image
Pasteis de nata

De Portugese keuken

Wellicht niet wereldberoemd maar zeker geroemd over heel de wereld: de gastronomie van Portugal. Met zo’n lange kustlijn in het westen is het niet verrassend dat vis een belangrijke rol speelt in de Portugese keuken. De kabeljauw (‘bacalhau’) zie je in allerlei verschillende soorten terug op de menukaart. Maar ook schelpdieren en inktvis zijn populair. En ben je in de Algarve? Ga dan op zoek naar de ‘Caracois’, dat zijn kleine, heerlijke slakken.

Voor een zoete lekkernij kan de liefhebber zijn geluk niet op met Pasteis de Nata. Dit zijn kleine gebakjes met room waar je niet op uitgekeken raakt. Ga je richting de hoofdstad Lissabon? Maak een stop in de wijk Belém, waar deze gebakjes nog steeds met de hand worden gemaakt.

Image
Surf

Golf en surf in Portugal

Het is moeilijk om een betere bestemmingen te vinden voor jouw golfvakantie dan Portugal. Je vindt meer dan 90 verschillende golfbanen door het hele land. Portugal won van de laatste tien jaar maar liefst acht keer de prijs voor de beste golfbestemming van Europa. De Algarve en de kust rond Lissabon zijn bekende bestemmingen die al meerdere keren internationaal bekroond zijn. En ook op de eilandengroep, de Azoren, vind je golfvelden in adembenemende omgevingen. Ook handig: Portugal heeft een mild klimaat, waardoor het het hele jaar heerlijk te vertoeven is ongeacht het seizoen.

Naast golfen is ook surfen een populaire sport. Met de prachtige kustlijn aan de Atlantische Oceaan is surfen in Portugal echt een aanrader. Plaatsen als Ericeira en Peniche (beiden een uur ten noorden van Lissabon) en de Algarve zijn plekken waar je alle seizoenen goed kan surfen. Bij deze surf-plaatsen zijn ook vaak accommodatie mogelijkheden die speciaal zijn ontwerpen voor de surfers, ideaal! Tip: huur een groter type auto (bijvoorbeeld SUV’s) met veel kofferruimte, dat is ook fijner reizen van plek naar plek.