8 kerstmarkten die je met de auto vanuit Nederland kunt bezoeken

Kerst is de tijd van warmte, gezelligheid en lichtjes – en niets ademt die sfeer meer dan een kerstmarkt. Duizenden fonkelende lampjes, geurige glühwein, en feestelijke muziek in de straten. Een roadtrip naar de mooiste kerstmarkten in Europa met een huurauto van Autoshuren.nl biedt de perfecte kans om helemaal in de feeststemming te komen. We hebben acht magische kerstmarkten in verschillende Europese steden voor je op een rijtje gezet. Laat de voorpret maar beginnen!

Afbeelding

1. Kerstmarkt Keulen: betoverend aan de Dom

18 november t/m 23 december 2024

Zondag t/m woensdag 11:00 - 21:00
Donderdag en vrijdag 11:00 - 22:00
Zaterdag 10:00 - 22:00

De kerstmarkt aan de voet van de iconische Dom van Keulen is een van de populairste in Europa. Het plein verandert in een sprookjesachtig decor vol gezellige houten kraampjes, warme lichtjes en traditionele lekkernijen zoals gebrande amandelen en reibekuchen. Hier scoor je originele kerstcadeautjes en geniet je van de magische sfeer die je het ultieme kerstgevoel geeft. Vergeet niet een ritje te maken in het kersttreintje die je langs alle markten van de stad brengt.

2. Kerstmarkt Brussel: Winter Wonder in hartje België

29 november 2024 t/m 5 januari 2025 

Dagelijks van 12:00 tot 22:00

Een van de grootste kerstmarkten in België, verspreid over de Grote Markt, het Beursplein en de Vismarkt. De geur van Belgische wafels en warme chocolade prikkelt je zintuigen terwijl je langs de verlichte stalletjes slentert. Het reuzenrad bied je een prachtig uitzicht over de stad, en de lichtshow op de Grote Markt is adembenemend. Combineer je bezoek aan de kerstmarkt met een wandeling door het sfeervol verlichte centrum van Brussel.

3. Kerstmarkt Düsseldorf: winkelparadijs in winterse sferen

21 november t/m 23 december 2024 

Dagelijks van 12:00 tot 20:00

Op slechts twee uur rijden van Nederland ligt Düsseldorf, waar de binnenstad volledig is omgetoverd tot een winterwonderland. De verschillende markten verspreid over de stad, zoals op het Schadowplatz en het Marktplatz, zijn stuk voor stuk een feest voor het oog. Van handgemaakte kerstversieringen tot hartige lekkernijen zoals bratwurst en pretzels, er is voor ieder wat wils. Breng een bezoek aan de gezellige ijsbaan of warm op met een mok glühwein.

Afbeelding

4. Kerstmarkt Praag: een sprookje in de Gouden Stad

30 november 2024 t/m 6 januari 2025 

Dagelijks van 10:00 tot 22:00

De kerstmarkt van Praag behoort tot de mooiste van Europa. De historische pleinen van het Oude Stadsplein en Wenceslasplein vormen het decor voor schitterend verlichte kraampjes waar je typisch Tsjechische producten vindt zoals kristallen sieraden en houten speelgoed. De geur van warme trdelník (een zoete, op houtvuur gebakken lekkernij) hangt in de lucht. Slenter langs de versierde kraampjes en bewonder de prachtige kerstboom die de stad verlicht.

5. Kerstmarkt Straatsburg: het hart van de Elzas

27 november t/m 24 december 2024 

Dagelijks van 12:30 tot 21:00, op kerstavond gaan ze eerder dicht.

Straatsburg staat bekend als de "Capitale de Noël" en stelt elk jaar een indrukwekkende kerstmarkt op. De stad staat vol met ambachtelijke stalletjes en kerstmuziek vult de smalle straatjes. De imposante kerstboom op Place Kléber is het stralende middelpunt, en de vakwerkhuizen met kerstdecoraties brengen je helemaal in de sfeer. Proef de lokale specialiteiten zoals flammkuchen en een glas Elzasser wijn terwijl je geniet van de betoverende omgeving.

6. Kerstmarkt Londen: Winter Wonderland in Hyde Park

21 november 2024 t/m 5 januari 2025

Dagelijks van 10:00 – 22:00

Londen staat bekend om zijn spectaculaire kerstverlichting en feestelijke sfeer, en de kerstmarkten zijn geen uitzondering. Winter Wonderland in Hyde Park is een van de grootste kerstbestemmingen van Europa, compleet met achtbanen, een schaatsbaan, en een gigantische kermis. Geniet van warme chocolademelk terwijl je over de markt slentert, en bewonder de verlichte straten van Covent Garden en Carnaby Street. Met een huurauto kun je de stad makkelijk verkennen, maar vergeet niet om links te rijden!

7. Kerstmarkt Innsbruck: kerst tussen de bergen

22 november t/m 23 december 2024 

Dagelijks van 16:00 – 21:00 

Als je van een winterse setting houdt, is de kerstmarkt in Innsbruck een absolute must. De stad, omringd door besneeuwde bergen, biedt een adembenemend decor voor de gezellige kraampjes en feestelijke activiteiten. Met de geur van geroosterde kastanjes en punch in de lucht, wandel je langs de prachtig versierde straten van de oude binnenstad. Proef de lokale schnaps en bewonder het gouden dak, dat tijdens de kerstperiode extra schittert.

8. Kerstmarkt Lille: Franse charme vlak over de grens

20 november t/m 29 december 2024 

Maandag t/m donderdag 11:00 – 20:30

Vrijdag en zaterdag 10:00 – 22:00

Zondag 11:00 – 20:30 

Sluitingstijd 24 december is 18:00 uur. 25 december gesloten

Op slechts een paar uur rijden van Nederland ligt Lille, waar je een kerstmarkt vindt vol Franse charme. De markt op Place Rihour biedt een intieme sfeer met kraampjes die ambachtelijke kerstproducten en heerlijke hapjes verkopen. Geniet van een croque monsieur, bewonder de kerstverlichting en maak een ritje in het grote reuzenrad voor een prachtig uitzicht over de stad.

Afbeelding

Plan je kerstroadtrip met Autoshuren.nl

Wil je meerdere kerstmarkten bezoeken? Met een huurauto van Autoshuren.nl kun je eenvoudig van de ene magische markt naar de andere rijden, in je eigen tempo en zonder zorgen. Boek vandaag nog en laat het kerstavontuur beginnen!

Algemene tips voor het huren van een auto tijdens je kerst roadtrip

  • Parkeer je huurauto buiten het centrum en neem het openbaar vervoer naar de markt. Zo vermijd je verkeersdrukte en parkeerproblemen. 
  • Als je een fijne overnachting erbij wilt boeken moet je op tijd zijn, de meeste hotels zitten snel vol. 
  • Denk na over de grootte van de auto die je nodig hebt. Reis je met veel baggage, meerdere mensen of wil je grote inkopen doen? overweeg dan een ruimere auto.