5 mooiste routes Canada

Canada is een land van adembenemende landschappen, uitgestrekte wildernis en gastvrije inwoners. Kortom: de perfecte mix voor een onvergetelijke roadtrip. Het huren van een auto biedt de vrijheid om het land op eigen tempo te verkennen en van de gebaande paden af te wijken. In deze blog nemen we je mee op enkele van de mooiste autoroutes die Canada te bieden heeft.

Image

1. Icefields Parkway (Alberta)

De Icefields Parkway, een van de meest iconische routes ter wereld, loopt tussen Lake Louise en Jasper in de Canadese Rockies. Deze 232 kilometer lange route biedt een spektakel van besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte gletsjers en turquoise meren. Onderweg kun je stoppen bij bezienswaardigheden zoals de Athabasca-gletsjer en Peyto Lake.

Image

2. Cabot Trail (Nova Scotia)

De Cabot Trail is een 298 kilometer lange lus die Cape Breton Island omringt. De route voert je door weelderige bossen, langs kliffen met uitzicht op de oceaan en door charmante vissersdorpjes. Hoogtepunten zijn het Cape Breton Highlands National Park, de Skyline Trail en de schilderachtige dorpjes Baddeck en Cheticamp.

Image

3. Sea to Sky Highway (British Columbia)

De Sea to Sky Highway, die Vancouver met Whistler verbindt, biedt een dramatisch uitzicht op de kustlijn van de Stille Oceaan en de besneeuwde toppen van de Coast Mountains. Deze route van ongeveer 121 kilometer is perfect voor natuurliefhebbers. Bezienswaardigheden langs de weg zijn onder andere Shannon Falls, de Sea to Sky Gondola en het leuke dorpje Squamish. Let goed op overstekend wild!

Image

4. Trans-Canada Highway

De Trans-Canada Highway is de langste nationale weg van Canada, die loopt van de oostkust in St. John’s, Newfoundland, tot de westkust in Victoria, British Columbia. De ultieme bucket-list rit om alles te zien van het diverse landschap van Canada! Onderweg kom je langs nationale parken zoals Banff en Jasper, levendige steden zoals Montreal, Toronto en Calgary. Plan genoeg tijd in voor deze rit! In totaal zou het ongeveer 120 uur puur autorijden zijn, maar realistischer is een reis van 2 maanden, zodat je op je gemak kunt reizen en genieten van alles onderweg.

Image

5. Route 132 (Quebec)

Route 132 volgt de zuidkust van de Saint Lawrence-rivier en biedt een prachtige rit door de regio Gaspésie. Onderweg kom je langs pittoreske dorpjes, vuurtorens en prachtige kustlandschappen. Enkele hoogtepunten zijn het Forillon National Park, Percé Rock en de charmante dorpen Kamouraska en Sainte-Flavie.

Waarom een Huurauto?

Een huurauto biedt een unieke kans om Canada op een flexibele en comfortabele manier te verkennen. Of je nu door de majestueuze Rockies rijdt of langs de schilderachtige kustlijnen van Nova Scotia, het huren van een auto in Canada biedt een ongeëvenaarde vrijheid en een diepere verbinding met het prachtige landschap. Dus pak je koffers, huur een auto, en ga op avontuur om de mooiste routes van Canada te verkennen!