Ontdek Mexico per huurauto

Mexico, een goede bestemming voor een road trip met een huurauto. Verken stranden, vulkanische landschappen en oude steden. Verdiep je in de geschiedenis en proef authentieke Mexicaanse gerechten. Met een huurauto in Mexico ben je zo onderweg naar jouw volgende avontuur!

Image

Verdiep je in de rijke geschiedenis

Ontdek het echte Mexico door meer te leren over de geschiedenis van het land tijdens je reis. Grotendeels gevormd door de Maya's en Azteken, twee verschillende bevolkingsgroepen die een grote invloed hadden in Mexico. Tijdens jouw rondreis in Mexico kan deze geschiedenis niet missen.

De Maya's bouwden grote steden en lieten indrukwekkende architectuur achter zoals de pyramide van Kukulcán. Verder waren ze de eerste met hun eigen schrift en kalender. Je kunt nog steeds ruïnes uit hun tijd bezoeken en meer leren over hun leefwijze.

In de 15e en 16e eeuw hadden de Azteken het grootste rijk in Midden- en Zuid-Mexico. Ook de Azteken hadden een indrukwekkende bouwstijl. Je kunt hun piramides en tempels nog steeds bezoeken. in 1325 stichtte ze hun hoofdstad Tenochtitlán, nu Mexico-city.

Mis deze bezienswaardigheden niet:

  • de pyramide van Kukulcán
  • Mayaruïnes van Coba
  • Piramides van Teotihuacán
  • Mexico-city
Image

De smaak van Mexico

Mexicaans eten is al populair in Nederland, maar de echte smaak proef je pas in Mexico zelf. De Mexicaanse keuken is een mix van Maya, Azteekse en Spaanse invloeden. Geniet van taco's met vleesvulling of probeer enchiladas, een gerecht dat is ontstaan bij de Maya's. Ook aan bekende dranken is er geen tekort, denk aan tequila of mezcal.

4 gerechten die je niet mag missen:

  • Tamales: in maïsblad gestoomde maïsdeegrol met of zonder vulling.
  • Sopa de lima: een soep met limoen erin.
  • Quesadillas: dubbelgevouwen tortillas met kaas ertussen, vaak met vlees en groenten.
  • Pico de Gallo: salsa gemaakt van tomaat, ui, serrano peper en cilantro.
Image

Prachtige stranden 

Tijdens je vakantie is ontspanning ook belangrijk. Er zijn veel mooie stranden waar je tot rust kan komen. Een bezoek aan het strand van Tulum is een must met je huurauto. Je vindt er wit zand, turquoise water en oude maya-ruïnes. Als je de drukte wilt omzeilen, is het strand bij El Cuyo perfect. De weinig toeristen die er zijn zoeken rust en genieten van de ongerepte stranden.

Mis deze stranden niet:

Heb ik een huurauto nodig in Mexico? 

Het openbaar vervoer in Mexico is een goede optie wanneer je je binnen de stad wilt verplaatsen. Als je ver wilt reizen, kun je kiezen tussen langeafstandsbussen, een huurauto of het vliegtuig.

Het is handig om te overwegen welke optie voor jou het beste is. Met een huurauto kun je zelf bepalen wat voor tempo en welke route je neemt. Dit is niet mogelijk met een vliegtuig of bus.

De verkeersregels in Mexico lijken veel op die in Nederland. ze rijden aan de rechterkant en halen links in. Over het algemeen zijn wegen goed begaanbaar.

In Zuid-Mexico liggen er goed geasfalteerde snelwegen tussen de steden en dorpen. Als je van de snelweg afgaat, kom je soms op onverharde wegen terecht. Met een rustig tempo zijn deze wegen goed begaanbaar.

Tip: huur een 4x4 auto wanneer je van plan bent om op onverharde wegen te rijden.