5 populaire steden in Portugal

Portugal, een land doordrenkt van geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen, heeft een schat aan betoverende steden die wachten om ontdekt te worden. Of je nu hunkert naar zonovergoten stranden, charmante straatjes of rijke erfgoedsites, Portugal biedt het allemaal. In deze blog nemen we je mee naar vijf van de meest inspirerende steden in Portugal, waarbij we elk uniek aspect en verborgen juweeltjes benadrukken.

Image

Lissabon: De poort naar Portugese pracht

Lissabon, ook wel ‘de witte stad’ genoemd, is de levendige hoofdstad van Portugal. De stad verwelkomt je met de kleurrijke straten, historische wijken en prachtige uitzichten over de rivier de Taag. Wandel door de kronkelende steegjes van de historische wijk Alfama en ontdek de magie van de beroemde tram 28. Vergeet niet om het adembenemende uitzicht vanaf de Toren van Belém te bewonderen en te genieten van de traditionele fado-muziek in de sfeervolle tavernes.

Image

Porto: Waar geschiedenis en smaak samenkomen

Porto heeft alles in huis wat je van een sfeervolle stad mag verwachten; historische plekken, gezellige barretjes en restaurants, kleurrijke gebouwen en vriendelijke mensen. Porto, gelegen aan de oevers van de rivier de Douro, is beroemd om zijn portwijn en prachtige architectuur. Wandel over de iconische Dom Luís I-brug en verken de kleurrijke Ribeira-wijk. Of breng een bezoek aan een van de vele portkelders voor een rondleiding en proeverij, en ontdek de rijke smaken van de regio. De huurauto via Autoshuren.nl kun je ophalen op verschillende plaatsen bij de luchthaven of in de stad. Je zult zien dat het niet voor niets is dat Porto op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Image

Sintra: Een sprookjesachtige ontsnapping

Sintra, een charmante stad vol sprookjesachtige paleizen en tuinen, zal je betoveren met de romantische ambiance. Verken het sprookjesachtige Nationaal Paleis van Pena, geniet van een wandeling door de betoverende Quinta da Regaleira en bewonder het majestueuze kasteel van de Moren. Sintra is gelegen op een half uur rijden van Lissabon en is hierdoor een perfecte bestemming om te combineren met Lissabon met een huurauto.

Image

Coimbra: waar kennis heerst

Coimbra, de thuisbasis van een van de oudste universiteiten ter wereld, straalt een intellectuele sfeer uit. Bezoek hier de indrukwekkende Universidade de Coimbra en zijn prachtige bibliotheek. Slenter door de geplaveide straten van de oude binnenstad en laat je betoveren door de rijke geschiedenis van de stad. Coimbra is gelegen tussen Lissabon en Porto, en met de huurauto van Autoshuren.nl kun je op weg van Porto naar Lissabon, of andersom, zeker een stop maken bij deze prachtige stad.

Image

Évora: Een stap terug in de tijd

Voor het pure Portugal moet je een bezoek brengen aan Évora. Zowel de Romeinen en de Visgoten, als de Moren, zijn hier aan de macht geweest en hebben veel moois achtergelaten. Verken bijvoorbeeld de goed bewaard gebleven Romeinse tempel, bewonder de gotische kathedraal en bezoek de intrigerende kapel van de botten in de Igreja de São Francisco. Deze stad biedt naast veel geschiedenis en mooie architectonische gebouwen, ook shopmogelijkheden en een levendig centrum met leuke barretjes en restaurantjes. Évora ligt bij Lissabon, maar dan meer landinwaarts. De huurauto van Autoshuren.nl brengt je snel en veilig naar deze leuke stad!